Vad händer egentligen efter att man gjort slut med någon man fortfarande tycker om?

Det har gått tre och ett halvt år sedan jag och mitt ex gick skilda vägar. Det var mitt beslut men sanningen är att han själv har talat om för mig i efterhand att han varit inne på samma tankar men inte riktigt kunnat samla känslorna och ta beslutet.

Precis innan vi gjorde slut gick jag och önskade i hemlighet att han skulle göra bort sig på något sätt, så jag kunde göra slut av ilska. Det hade varit så mycket enklare så, än att göra slut med någon jag fortfarande älskade – helt av egen vilja. Ett beslut som inte bara krossade hans hjärta utan också mitt eget.

Det är en konstig känsla att göra slut med någon man fortfarande tycker om. Jag bestämde mig och det var mitt livs svåraste val. Men det är inte det jag vill berätta om idag, utan jag vill ägna några ord till det som händer när man kommer ut på andra sidan. 

Att leva mer än sju år tillsammans med någon är inget man kan släppa bara för att relationen tagit slut. Det var vår framtid som försvann, inte vårt förflutna. Vi växte ju upp tillsammans, vi lärde oss vara vuxna tillsammans, vi hade hela livet planerat framför oss. Allt från hur vi ville bo till namnen på våra barn. Men plötsligt fanns det inget “vi” längre. Hur släpper man något sådant? 

Sanningen är att det tog mig mer än två år att sluta tänka “what if” kring vårt uppbrott. Vad hade hänt i det liv vi fortfarande kunde ha delat med varandra? Han var den enda framtid jag någonsin föreställt mig och det tar tid att ersätta sådana tankar med något och någon annan.

Men vad som än händer så kommer de där sju åren vi levde med varandra alltid att leva kvar i mitt minne. För är det inte otroligt otacksamt att tvinga sig själv att glömma något vackert bara för att det inte varade för evigt?