Sexuella övergrepp mot kvinnor – matematiken som inte går ihop

Ännu en gång sprids kvinnors erfarenheter av sexuella övergrepp som en löpeld över internet och sociala medier i synnerhet. Som om det vore en nyhet. Som om vi inte redan vet att nästan varenda jävla kvinna någon gång har blivit utsatt för ett sexuellt övergrepp i någon mån.

Jag har skrivit om det förut och jag kommer skriva om det igen. Bland annat i den här krönikan på Expressen, ”Tar du mig på brösten när jag inte vill är du inte rolig – du är en idiot!”, förra året. Jag berättade också om ett av många övergrepp som drabbat mig själv i krönikan ”Allt för många tittar bort”, 2016.

Om vi bortser från det självklara, att det är helt sjukt att så många kvinnor drabbas, så finns det något annat som är galet med statistiken. Siffrorna går ju inte ihop! Vi har själva drabbats, en, sju, femton gånger. Våra vänner har råkat ut för den enda hemska grejen efter den andra. En hand på rumpan, en sliskig kommentar, en ren och skär våldtäkt. Var är alla män som begår de här hemska handlingarna, eftersom vi alla är drabbade men inga män verkar ha gjort sig skyldiga till brotten?

Snälla män, träd fram! Se oss, lyssna på oss, tro på oss. 

Idag har jag sett en enda man träda fram, Manne Forssberg, och berätta i ett blogginlägg hur han förr i tiden ansåg sig ha rätt till andras (kvinnors) kroppar och han har nu mötts av hat och trakasserier i kommentarsfältet på Facebook där inlägget delats.

Miljoner drabbade kvinnor, men bara en gärningsman?

Matematiken failar och siffror ljuger inte. Så vilka är det egentligen, vilka är det som fucking gör allt det här? Inte fan är det Manne Forssberg som står som ensam skyldig man i varje fall.

#MeToo