Mina 7 bästa tips till dig som drömmer om Los Angeles men har tight med pengar

(Den här bloggen är anpassad för att läsas på mobilen!)

Nu är det bara en vecka kvar tills jag åker till Los Angeles, vilken dröm! Härligt nog har jag redan varit där en gång – men jag vet i min själ att jag kommer åka tillbaka fler gånger än jag kan räkna.

Så, om du funderar på att åka dit så säger jag GO FOR IT! Det är inte gratis men det finns sätt att komma undan billigare, för den som är på en tight budget. Så här kommer mina bästa tips – blandat med lite allmän information som är bra att ha!

lax2

1. Boka ditt flyg (med Norwegian) i god tid!
Det är många bolag som flyger till Los Angeles, men jag hittar alltid de billigaste resorna med Norwegian och de flyger direkt från Stockholm till LA. Inga mellanlandningar alltså, SCORE! Är du ute några månader i förväg kan du komma riktigt billigt undan. Prisexempel: 2 veckor i Los Angeles i februari, tur och retur från Arlanda och handbagage + incheckad väska för 3138 kronor. WOW!

2. Bo inte på samma ställe hela semestern
Los Angeles är gigantiskt – du kan inte ens fatta hur stort förrän du varit där själv! Så om du inte planerar att hyra en bil och bränna runt – så rekommenderar jag att du bor på i varje fall två olika ställen om du ska stanna minst en vecka. Då blir du bekant med två olika områden och taxinotorna för att ta dig runt blir lite lägre om du anpassar aktiviteterna utifrån ditt boende.

3. Bo på vandrarhem
Det spelar ingen roll om du reser ensam eller med en vän – det är alltid kul att bo på vandrarhem och träffa nya människor. Well, du kan såklart bo på vandrarhem och bara hänga själv om du vill det också. Spana in recensionerna innan då du inte hamnar på något sunkigt ställe bara. Jag tycker Hostelworld.com är den bästa portalen för att hitta budget-boende. Desto fler som sover i samma rum desto billigare brukar det bli – men jag brukar sikta på rum med max sex personer. Annars kan det bli för mycket störningsmoment.

lax

4. Träna på att säga NO THANKS!
Många amerikanare är… aningen påflugna och konverserar gärna ofta och mycket med främlingar, speciellt om de är turister. Om du reser ensam kan det bli lite jobbigt att hela tiden bli stoppad och uppchattad på gatan när man bara vill utforska staden i lugn och ro. Träna på att säga nej och bara gå vidare eller låtsas som att du inte förstår engelska och ignorera de jobbiga typerna.

5. Missa inte Venice Beach och Santa Monica
Många lockas av citylivet och Hollywood, men mitt bästa tips är att inte glömma kusten. Venice är otroligt härligt, oavsett om du vill sola och bada eller bara hyra en cykeln och trampa iväg längst strandpromenaden. När jag var där kostade det cirka 120 svenska kronor att hyra en cykel i 3 timmar. Det finns ett bra hostel bara en minut från stranden som heter Samesun Venice Beach, där kommer jag bo även denna gång!

samesun

6. Laga din egen mat
Självklart ska man unna sig den maten man vill ha – men om du hellre lägger pengarna på annan shopping och upplevelser så kan du laga din egen mat, i varje fall något av dagens måltider. De flesta hostel har ett fullt utrustat kök som står till gästernas förfogande. Sväng ihop lite pasta eller något annat enkelt och mätta magen för en billig peng.

7. Åk ensam på Universal Studios
Ett besök på Universal Studios är nästan ett måste när man är i LA. Det kostar runt tusenlappen att gå in – men det är så värt. Mitt första tips är att alltid ställa dig i ”Single rider”-kön! Kön är anpassad för oss som besöker parken ensamma och den går mycket snabbare eftersom du hamnar i ett fack där du fyller ut enstaka tomma platser när alla andra som reser i par eller i grupp redan har tagit plats. Jag köade aldrig mer än 10 minuter när jag var där – medan andra som vill sitta exakt bredvid varandra kunde köa upp emot en halvtimme-timme för att åka samma attraktion. Tips 2: missa INTE studioturen!

Har du några som helst frågor, tveka inte att ställa dem i kommentarsfältet! Boka din resa så snart du kan – du kommer inte ångra dig!