Därför har jag ett möte bokat med en Netflix-kändis i Los Angeles om 10 dagar

”För att få det ingen annan har, måste man göra det ingen annan gör!” 

Ovanstående ord är nog det närmsta jag kan komma till att ha ett motto. Vill du ha något? Vill du göra något? Sitt inte hemma och tro att svaret på dina böner och kartan till dina drömmars mål kommer ramla ner i knät på dig. Som Britney säger, ”You better work bitch!”

Ni som känner mig vet storyn om hur jag fick mitt jobb på Expressen! Jag lackade ur på ett slisk på Aftonbladet, blev provocerad och skickade ett kaxigt ”Ni borde anställa mig”-mail till Expressen. Vips så hade jag en fast heltidstjänst på Sveriges bästa redaktion.

 

Så vad har jag gjort denna gång? Jo, det ska jag berätta.

För några dagar sedan började jag kolla på en ny dokumentär-serie på Netflix som heter ”Shot in the Dark”, som handlar om tre män som frilansar som fotografer i Los Angeles. Deras jobb går helt enkelt ut på att lyssna på polisradion hela nätterna, köra till en plats där något är på gång (ett rån, en olycka, en brand) och filma det för sedan sälja sina videos direkt vidare till tv-kanaler som vill visa upp nattens nyheter!

WOW, säger jag bara. Jag föll pladask för serien och såg hela första säsongen på två dagar.

Men jag kände mig inte helt nöjd där. Jag villa ha mer. Se mer, veta mer. Så jag stalkar fram den kille i programmet jag tyckte va bäst, skriver till honom på Facebook och vips – NU SKA JAG FÅ ÅKA MED HONOM EN NATT, när jag besöker LA nästa vecka!

Det ska bli så spännande att få se hur de jobbar och lära mig allt jag kan om yrket. Han var också väldigt nyfiken på hur vi jobbar med den här typen av nyheter i Sverige, så jag ska berätta så mycket jag kan. Kommer bli ett mycket intressant utbyte!

Jag kommer tyvärr inte få filma under den natten, eftersom jag då måste ha tillstånd från Netflix och det är svårt att få med så här pass kort varsel. Men jävlar vilken natt det kommer bli, det var länge sedan jag var så här peppad på något!

Spana in serien om du inte redan gjort det. Killen jag ska möta heter Zak och han driver OnScene TV!

”Det hade jag aldrig vågat”, sa en vän till mig när jag berättade att jag skickat ett mail till den här killen. Well, man måste våga för att vinna och just nu känns det lite som att jag vunnit på lotto!

Screen Shot 2017-11-25 at 10.55.01