Mina 5 mest pinsamma internetvanor (?!)

Erkänn, du tänkte på porr nu. Well, borsett från det så finns det en del halvskumma grejer jag pysslar med när jag har tid över vid datorn. Jag kallar dem bara skumma för att jag inte hört talas om att någon jag känner gör samma sak. Så ja, skumma.

1. STALKAR FOLK
Ja, en klassiker. Men grejen är den att jag inte stalkar folk jag känner. Visst, det har väl hänt att jag spanar in mitt ex’s nya flickvän bara för att jag är nyfiken. Men nä, det jag lägger oväntat mycket tid på är att kolla upp folk från IMDB på Facebook.

När jag ser en film så blir jag alltid nyfiken på människorna som ligger bakom dem. Det går ju inte söka på Jennifer Lawrence och tro att jag får upp hennes Facebook-profil. Men däremot ljudtekniker, redigerare och mindre roller – har ofta äkta Facebook-profiler. Helt vanliga människor helt enkelt! Vet inte varför jag tycker det är så spännande…

2. KÖPER DOMÄNER
Jag gör det inte lika mycket nu för tiden, men det fanns en period där jag ägde runt 50 domäner, allt från algerydh.com, hahaskitkul.se, dustirrar.se och theswedishbrunette.com, bara för att jag alltid har något nytt projekt på gång och vad behöver man då? Domäner tydligen. Synd att jag inte kom på det här i slutet av 90-talet och köpte en massa domäner jag hade kunnat sälja för dyra pengar idag.

3. PLÖJER WIKIPEDIA
I stället för att kolla på någon serie eller film så blir jag ibland otroligt törstig efter att lära mig något nytt. Så jag surfar in på Wikipedia (tar det mesta där med en liten nypa salt såklart) och söker på något random och läser och klickar mig vidare. Det kan börja med att jag läser om pingviner och sedan plötsligt, 45 minuter senare har jag klickat mig runt och sitter och läser om den adliga släkten Kanterberg, som dog ut när Johan Fredrik K dog i en duell 1787.

4. LÄSER KOMMENTARER PÅ YOUTUBE
I oändlighet. Jeez. Det går liksom inte att få nog. Ofta är kommentarerna roligare än själva videoklippet!

5. GOOGLAR MIG SJÄLV
Pinsamt. Men alltid kul att hitta någon gammal flashbacktråd från min tid i TV4 eller på TV3 med 69 Saker du vill veta om sex.

Vad är det för fel på mig? Gör du någon av de här sakerna?