Dagens fråga: Varför finns det inga kroppar eller skelett på Titanic?

Varje dag ploppar det upp frågor i mitt huvud som jag måste googla fram svaren på. Det kan vara vad som helst och jag älskar att jag är så pass nyfiken att jag faktiskt lär mig något nytt varje dag.

Så, vad jag tänkte göra från och med nu är att dela med mig av de frågor jag hittat svaren på. Ibland kommer det handla om mig själv men ofta kommer det vara galet random saker, precis som rubriken på detta inlägg lovar.

VARFÖR FINNS DET INTE NÅGRA KROPPAR ELLER SKELETT PÅ TITANIC?
Det ”osänkbara” skeppet tog ändå 1514 personer med sig ner i djupet – men du kan inte hitta en enda kropp eller bit skelett i vraket. Varför?! Tydligen har det med trycket på det djupet att göra. Kroppar och skelett förvandlas snabbt till någon form av gegga som löses upp.

Det som däremot finns kvar är skor. I videon nedanför berättar de hur man kan hitta par av skor liggandes över hela skeppet – som då markerar var en kropp av funnits och sedan försvunnit.

En otroligt hemsk katastrof såklart, men jag är väldigt fascinerad av Titanic och vill alltid lära mig mer.